כיצד לנהוג עם חפץ שנשאר אצלי זמן רב

שאלה:

ב"ה
שלום.
לפני שנתיים התארחו אצלי שלושה חברים ואחד מהם השאיר מברשת שיער .
השבוע מצאתי אותה , ושלושת החברים כבר שכחו ממנה . שאלתי כל אחד מהם אם המברשת שייכת לו וכל אחד מהם אמר שזה לא שלא . וגם אמר שאם כן הוא לא רוצה את זה.
מה עליי לעשות בחפץ ?

תשובה:

שלום וברכה,

אם ברור לך שהמברשת של אחד משלושת החברים, והחברים אינם חפצים בזה, זכית לעצמך.

אם קיים אצלך ספק אם נשכח משלושת החברים או מאורחים אחרים, אם עבר זמן מספיק שנראה שבעליו כבר מתייאשים, הרי אתה יכול לזכות לעצמך. [מסתבר שמסרק שאינו דבר יקר, ונשאר שנתיים ימים, נחשב שהתייאשו].

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן רס סעיף א.