ליל טבילה ביום חתונת אחותה, אפשר לדחות טבילה?

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: אשה שאחותה מתחתנת ובלילה החתונה יהיה לילה של טבילה, ורוצה לדעת אם יש לדחות מפני החתונה או לא? אמרה ששמע בסמינר שזו סיבה שמאפשרת לדחות.

הענין שאפשר ללכת למקוה אולם היא תפסיד את החופה, אבל מצד מצוה לשמח חתן וכלה כל עוד שתלך לחתונה אפשר לקיים במיוחד בעת של ריקודים ולאו דוקא בעת חופה. והבעיה מצד השני אם תלך לחופה ואחר כך למקווה שתהיה קשה לה כבר יש לה איפור ולובש בגד יוקרתי שקשה להסיר ויכול לגרום לה טירחה, וגם לא נח לה אשה ענין לצאת באמצע.

תשובה:

שלום רב

במקרה כזה כיון שיש אי נעימות רבה, אפשר לטבול למחרת בהסכמת שני בני הזוג.

בהצלחה.

ראה עוד כאן בהרחבה.