חברה שלי נבעלה לגוי

שאלה:

שלום כבוד הרב.
לאחרונה גילתי שבת זוגתי שכבה עם גוי זמן קצר לפני שהכרנו. מדובר בבחורה שמגיע מבית דתי. אך פחות מנהלת אורך חיים שהוא דתי. חשוב לציין שגם אני מגיע מבית דתי. כל כמו כל אחד חווה עליות וירידות.
כבוד הרב אני רוצה לדעת גם מה עליי לעשות? היא אמרה לי שהיא תתיעץ עם רב ותעשה מה שיגיד על מנת לכפר על העניין הזה. זה יושב עליי כמו אבן בלב. מפריע לי ככ שהיא הייתה עם גוי.
יש משהו שעליי לעשות? משהו ספציפי?

תשובה:

שלום רב,

ודאי שהיא חייבת לעשות תשובה ובמקרה זה אני סבור שהתשובה המועילה ביותר זה פשוט לשבת עם עצמה ולהתבונן כיצד יתכן בחורה מבית דתי הגיע עד הדיוטה הזו, איך היא לא נעצרה קודם? ובמילים פשוטות יותר כיצד יתכן שהיא פרקה מעליה כל עול. זו התשובה האמתית. כלומר, עליכם להתבונן עם עצמכם, היכן אתם נמצאים היום? האם היום אתם במצב שדבר כזה לא יקרה שוב? או שאם אתם מתירים לעצמכם שורה של דברים אסורים, אז יצר הרע דוחף עוד איזה דחיפה קטנה לאן שהיא הגיעה.