ישיבה בארבע אמות של המתפלל

שאלה:

שלום כבוד הרב,
רציתי לשאול:
אני נוהגת להתפלל יום יום בנץ במנין. אחת המתפללות היושבת לידי מאריכה מאד בשמונה עשרה. היא טוענת שמותר לי לשבת כי לפי ההלכה רק לעומדים לפני המתפלל אסור לשבת. לדעתי אסור בארבע אמות המתפלל. אני מעונינת לדעת תשובה לכתחילה ולא בדיעבד.
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

כאשר את עוסקת בתפילה, האזנה לחזרת הש"ץ מתוך הסידור וכדומה, מותר לשבת מצד המתפלל אך לא לפניו. רק לשבת סתם בלא עיסוק בתפילה אסור.

בהצלחה רבה ושיתקבלו התפילות

מקורות:

שו"ע סי' קב סעי' א.

הצטרף לדיון

תגובה 1