האם יש איסור נוסף ביחסי אישות עם גויה נשואה?

שאלה:

שלום וברכה
שאלה הלכתית
יהודי מנהל מערכת יחסים עם אשה גויה וגם נשואה השם ירחם
אסורים רבים בדבר זה
שאלתי האם הוא נכשל באשת איש למרות שהיא גויה
ומה האסורים העוברים על אותו יהודי

תשובה:

שלום רב,

ברור שיש לו איסות זנות עם גויה – בועל ארמית שזה איסור חמור ביותר שעליו כתב הרמב"ם (פרק יב מאיסורי ביאה): "שיש בו הפסד שאין בכל העריות כמותו שהבן מן הערוה בנו הוא לכל דבר ובכלל ישראל נחשב אף על פי שהוא ממזר והבן מן הכותית אינו בנו שנאמר כי יסיר את בנך מאחרי מסיר אותו מלהיות אחרי ה. ודבר זה גורם להדבק בעכו"ם שהבדילנו הקדוש ברוך הוא מהם ולשוב מאחרי ה' ולמעול בו".

מעבר לכך, יש איסור חמור יותר בכך שהיא נשואה. ראה בפתחי תשובה אבה"ע סי' טז סק"א שהביא נידון בפוסקים האם יש בזה איסור דאורייתא נוסף של "ודבק באשתו" – ולא באשת חברו.