יחוד עם גבר כאשר ילדיו בבית

שאלה:

עשיתי בייביסיטר וכשהגעתי רק האיש היה בבית והוא נשאר רבע שעה זה ייחוד? וגם הוא החזיר אותי ברכב ב11 וחצי בלילה. זה מותר?

תשובה:

שלום וברכה

א. אם היו בבית ילדים בני חמש ומעלה [ביום מספיק אחד ובלילה צריך שנים] הם מצילים מהיחוד ואין בכך איסור, אבל אם לא היו כאלו זה בהחלט אסור. ראה כאן על דיני שומרים ביחוד.

ב. אם מדובר בנסיעה עירונית במקום שמצויות מכוניות רבות ועוברים ושבים אין בכך איסור, רק בנסיעה במקומות צדדים שאין עוברים ושבים קיים איסור זה בנסיעה ברכב.