כרטיס שניתן עבור קניית מזון – לקנות דברים אחרים

שאלה:

בעבודה שלי אני מקבלת כרטיס אוכל סיבוס.
האם מותר לי לקנות בכטיס לא רק אוכל?
לדוגמא אני יכולה לקנות בYELLOW ומוכרים שם גם מטענין אוזניות ועוד…
תודה רבה1

תשובה:

שלום רב,

כשאת מקבלת כרטיס נחשב לרכוש שלך ויש לך זכות לעשות עימו מה שאת רוצה ולכן את יכולה לקנות מה שאת רוצה. מעבר לכך את גם יכולה למכור לאחרים את הכרטיס ולקחת לעצמך את התמורה. [במקרה והתנו מפורש שניתן רק לקנות אוכל ולא להעביר לאחרים, אסור לקנות דברים אחרים ואסור להעביר לאחרים].

בהצלחה

נפתלי בן חיים

מקורות:

ראה עלון המשפט מאמר שכתבתי, לגבי תשלום דמי נסיעות לעובד שהולך ברגל, ומשם יש מקורות רבים לשאלה הנ"ל.