לתקן את חברו שמשקר

שאלה:

כשאני ואח שלי מדברים אז לפעמים הוא אומר לי דברים שהם לא נכונים למשל היה מקרה כך וכך והוא אומר שלא בגלל שהוא לא יודע וזה לא יעזור כמה שאני אגיד לו שכן הוא לא מוכן לומר טעיתי מה אני אעשה? אני אגיד לו שהוא צודק למרות שאני יודעת שלא?

תשובה:

שלום רב,

אם יש אפשרות להעמיד אותו על דרך טובה, כדאי לעשות זאת בחכמה ולתקן אותו. אך אם נראה שלא יודה על האמת, ואין באפשרותך לחנך אותו, כדאי לפחות לשמח אותו ולהראות לו שהוא צודק.

מועדים לשמחה