ניצול זכויות מקופ"ח

שאלה:

שלום כבוד הרב,
האם מותר להירשם בקופת חולים לתוכנית לאומית כסף/ זהב שלושה חודשים לפני לידה כדי לקבל הטבה לאחר הלידה של ימי בית החלמה בהוזלה ולאחר מכן לבטל את הרישום?
תודה
אפרת

תשובה:

שלום רב,

מותר ללקוח לקבל הטבות לפי הכללים של הקופ"ח, ואין זה נחשב הערמה מאחר והקופ"ח לא התנה את זמן התוכנית.

בהצלחה ובמזל"ט

נימוקים:

הקופ"ח מכירים בעובדה שניתן לעזוב מיד אחר הלידה, ולמרות זאת אינם נרתעים מכך. שווה להם שאחד מנצל והשאר שמקבלים את ההטבות ממשיכים את התוכנית לטווח ארוך.