בדיקת בושם כדי לרכוש במקום אחר

שלום כבוד הרב!
למדתי שאסור לי להיכנס חנות בשמים ולהתיז מהבושם אם אין בכוונתי לקנות.
השאלה שלי אם אני מעוניין להריח מספר בשמים מהטסטרים השונים, (לעיתים זה הרבה בשמים כי לוקח לי זמן למצוא בושם עד שאני אוהב אותו) ואני באמת מתכוון לקנות את אחד מהבשמים שאני יאהב, רק שאינני מתכוון לקנות מאותה חנות ספציפית האם זה גם בעייתי?
נניח לבדוק את הבשמים בסופר פארם ולרכוש את הבושם שארצה מחו"ל או בחנות בשמים אחרת שלא מחזיקה טסטר של אותם בשמים שאני רוצה לבדוק. ומוכרת את הבושם במחיר הרבה יותר זול.

תשובה:

שלום וברכה,

קונה שמעוניין לרכוש בושם באותה חנות, מותר לו לבדוק טסטרים, ואם לא מצא חן בעיניו לא חייב לרכוש. אבל צריך שיהיה צד לקנות. ואסור ללקוח להיכנס ולבדוק טסטרים אם אין לו שום כוונה לקנות. וכן אסור לו לבדוק טסטרים כדי לרכוש בחנות אחרת או להזמין מחו"ל.

בהצלחה.

מקורות:

בשולחן ערוך (חו"מ סימן רכח) מבואר שאסור לשאול מוכר על מחירים כאשר אין בכוונתו לרכוש משום גנבת דעת. וכ"ש שאסור להשתמש בטסטרים אם אין לו שום כוונה לרכוש, ויש בזה איסור גזל, וגנבת דעת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לבקש מחילה מהמוכר. וכל זה דווקא אם בודק כדי לקנות במקום אחר. אבל אם יש חשש קטן שאולי יקנה בפעם זו או בפעם אחרת, מותר לו להשתמש בטסטר.