אי הדפסת תאריך ייצור על מוצרי מזון

שאלה:

שלום. האם מותר לחברות יהודיות שמתעסקות בייצור מזון כשר (בחו"ל במפעלים של גויים אחרי הכשרת ציוד, הבאת משגיחים מקומיים ושוחטים מהארץ לשם) לא להדפיס תאריך ייצור או" עדיף להשתמש עד" על אריזות של נקניקיות, בשר, מיני מעפה וכו'? מדובר באחת המדינות של חבר העמים ומאיזו שהיא סיבה אנשי חברות הנ"ל עושים את זה באופן קבוע (כנראה בגלל שהם לא בטוחים האם יהיה להם מספיק קונים ובהעלמת תאריך ייצור הם כאילו מאריכים את הזמן שאפשר בו להמשיך להשאיר את המוצרים שלהם על מדפים בחנויות). מעניין שכל גויים באותה מדינה כן מציינים על מוצריהם תאריך ייצור וכד' ונראה לי שזה חיוב לפי חוק המדינה. מה גם שכבר היו בעיות עם זה ואפילו מקרים של הרעלת מזון (בגלל שקונים שומרי כשרות לא יכלו לברר האם נקניקיות כשרות טריות או עדיף שלא לקנות). הלא דבר כזה נחשב לסכנת ציבור וגם חילול השם (היות ואפילו גויים דואגים לבריות של לקוחות שלהם הרבה יותר)? בתודה מראש!

תשובה:

אכן נראה לי שהמנהג הזה מגונה מאוד, והרצון להעלים את התאריך בעיני הקונה רק מלמד שאכן יש כאן כוונת זדון להזיק [במוצרי בשר, הקילקול עלול לגרום למחלות מעיים קשות, זה לא רק ענין של איכות הטעם!] לכן יש להתנגד לנוהג הנפסד הזה.

בהצלחה