להטעות את הגוי

שאלה:

שלום. יש לי שאלה בנוגע להטעות את הגוי. ישנם מוכרים באינטרנט מוצר מסויים בחוץ לארץ. והם כותבים שהמוצר נמכר מאות פעמים כאשר האמת לא כך. לגבי המוצר עצמו הם לא משקרים, רק לגבי זה שהוא נמכר פעמים רבות. האם יש בזה לאסור משום האיסור להטעות את הגוי? והאם יש כאן קולא נוספת שהכל נעשה בכתיבה ולא בדיבור?

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר מפרסם נתונים שגויים נחשב לגנבת דעת, וגנבת דעת אסורה בגוי.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן רכח סעיף ו.