הונאת דברים בנכרי

האם האיסור לברר מחירים בחנות כשיודעים מראש שלא יקנו שם קיים רק אצל מוכר יהודי או גם אצל גוי?

מה קורה אם החנות היא אכן של יהודים אך הוא לא ניגש לבעל החנות אלא לעובד שבעבורו אין נפק"מ אם השואל ירכוש או לא ירכוש.

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לברר אצל גוי מחיר למרות שאינו מתכוון לקנות אצלו. אבל אסור לברר מחירים אצל יהודי כאשר ברור לו שלא יקנה. ואין הבדל אם המוכר הוא בעל החנות או לא.

בהצלחה

מקורות:

בירור מחירים כשאינו מתכנן לקנות דינו כאונאת דברים, ולא משום גנבת דעת. איסור אונאת דברים נאמר בישראל ולא בגוי, שכתוב לא תונו איש את עמיתו – עם שאיתך בתורה ומצוות. ראה שו"ע סימן רכח הגהה סעיף א.

לברר אצל יהודי אסור אפילו אם אינו בעל החנות, כיון שאתה מטריח אותו לתת שרות בחינם, יש בזה משום הונאת דברים.