הפרשת חלה מבצק שמקפיאים חלק ממנו לשבת אחרת / שכח המלך המשפט

שאלה:

1. האם ניתן לברך על הפרשת חלה כאשר אישה לשה בצק מ1.600 אבל בפועל אופה לחם רק מקילו ואת שאר הבצק היא מקפיאה לפעם אחרת?

2. מה הדין לשליח ציבור שבזמן החזרה לא אמר המלך המשפט והקהל הזכירו לו רק בברכת מודים.

תשובה:

שלום וברכה

  1. יש להפריש ללא ברכה ראה כאן.
  2. המנהג גם לספרדים כמו הרמ"א שלא חוזרים על המלך המשפט כיון שהזכיר תיבת מלך – מלך אוהב צדקה ומשפט.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מחילה מכבןד תורתו, הספרדים נוהגים לחזור לתחילת ברכת השיבה שופטנו אם חתם מלך אוהב צדקה ומשפט במקום המלך המשפט (אלא אם תיקן תוך כדי דיבור)

  2. לא מדוייק כלל, דעת הגרב"צ אבא שאול לחשוש בזה פסק הבן איש חי שהורה שכיון שזה סב"ל גם נגד מרן השו"ע חוששים, אמנם הגר"ע יוסף חלק עליו בזה, וכל אחד יעשה כהוראות רבו.