תשלום ערבות ממעשר כספים

שאלה:

שלום וברכה
לפני מספר שנים חתמתי בתמימות לקרוב משפחה ערבות על הלוואה מגמ"ח-השבוע התקשר אליי בעל הגמ"ח והודיע כי רק חצי מהסכום שולם-ובלית ברירה הוא פונה לערבים-לצערי-המלווה מתברר כאדם שלא יוצא לעבוד מזה מספר שנים בטענה כי הוא עסוק בבניית פרוייקט וכו-הוא חי על גמחי"ם והלוואות-
שאלתי היא כזאת-היות ואני אב לתשעה ילדים ומפרנס יחיד-האם מותר לשלם מכספי מעשר?-מה עליי לעשות
אודה לתשובה בהקדם

תשובה:

שלום וברכה

אין לשלם את הערבות מכספי מעשר. צריך לדעת, חתימה על ערבות היא בעצם חוב גמור, אתה נחשב כמו לווה הכסף בעצמו, ולכן, כיון שבשעה ש"לוית" את הכסף זה לא היה על דעת לפרוע ממעשרות, חל עליך חוב גמור ואסור לפרוע חוב ממעות מעשר.

בשורות טובות.