ברכה בעת החזרת מזוזה למקומה אחר הבדיקה

שאלה:

בס"ד,
אדם ששלח כמה מזוזות לבדיקה , האם יש עניין להחזיר כל מזוזה למקום שממנה הוצאה לבדיקה ?

תשובה:

שלום וברכה

בודאי. אם לא יחזיר את אותה מזוזה עליו לשוב ולברך על קביעתה, וזו ברכה שאינה צריכה. לכן מסמנים כל מזוזה מנין נלקחה, בודקים ומחזירים באותו היום וכך לא צריך לברך שנית.

מקורות:

על חיוב ברכה בהחלפה למזוזה אחרת, ראה ס’ האשכול מזוזה דף עג ב, מהר”ם שיק יו”ד סי’ רפה, ערוך השלחן סי’ רפט סעי’ ד, ס’ סת”ם מזוזה סי’ יב, תשורת ש”י סי’ קלג ועוד אחרונים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    שלום רב
    המזוזה של פתח הבית היא 15 ס"מ. שאר המזוזות בבית 12 ס"מ. מה שאומר שאותה ודאי אזהה כשאקבע לאחר בדיקתה. אך שאר המזוזות איך ניתן לזהות ?
    לכן כשאני אקבע אותם לברך על כל חדר בנפרד או רק על פתח הבית ועל שאר החדרים לקבוע בלי ברכה למרות שרוב הסיכויים שהמזוזות יהיו שונות מחדר לחדר ?

  2. לא הבנתי את שאלתך, שקיות ניילון יש לך בבית? אני מניח שכן… אז על אחת מדביקים מדבקה שעליה כתוב חדר הורים, ועל השניה סלון, ועל השלישית וכו'…