המשך לשאלה לגבי פרסום שאלה בפורום למרות שאולי יגיבו לי בלשון הרע

שאלה:

שלום כבוד הרב
לגבי מה ששאלתי, אם מותר לי לפרסם שאלה בפורום, למרות שאולי יגיבו בלשון הרע: http://din.org.il/2017/08/14/האם-מותר-לשלוח-הודעה-בפורום-שאולי-תגרו/
האם מותר גם באופן שאולי יש לשון הרע בשאר הפורום, ובעקבות פרסום שאלה שלי שם, אנשים יכולים להגיע לפורום דרך גוגל אם יחפשו מידע שקשור למה ששאלתי ואז להיתקל בלשון הרע
כי זה נשמע לי כמו "לפני ביד עיוור לא תיתן מכשול" (לא שאני מבין מה זה "לפני עיוור לא.. כו'", אך נשמע לי מתאים).
תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום וברכה

מדובר בחשש של גרם איסור מאוד רחוק וסיבובי וזה לא באחריותך.