אמירת י"ג מידות בתענית ציבור ובכריעה ביום כיפור

שאלה:

שלום
רציתי לדעת מה בדיוק אומרים בתענית ציבור בקריאת התורה בי"ג מידות. כלומר עד היכן אומרים? האם יש מנהגים שונים?
בנוסף, מה אומרים ביום כיפור כשכורעים בתפילת מוסף? שש כריעות נדמה לי.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

קריאת התורה לתענית ציבור מודפסת בכל הסידורים, עיין שם.

ביום הכיפורים משתחוים בעלינו לשבח שבחזרת הש"ץ במילים ואנחנו כורעים ומשתחוים ומודים לפני מלך מלכי המלכים הקב"ה, ואז קמים, ואחר כך שלוש פעמים בתפילת הכהן הגדול, במקומות שכתוב "היו כורעים ומשתחוים" ובהשתחויה אומרים "ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד.