הפרשות חומות במחזוריות כמו וסת

שאלה:

אשה די מבוגרת שעדיין יש לה וסתות, ויש לה תופעות-לווי רגילות בזמן הוסת, אולם במקום הפרשות במראה אדום בזמן הוסת, הצבע הוא חום. האם צריכים להחמיר להחשיב אותה מראה כדם נדה באשר זה מופיע ביום שהוסת עלולה לבוא?
שנית, אם האשה לוקחת כדורים המיועדים לעצור דם נדות אבל אותה מראה חום הנ"ל מופיעה משך כמה ימים , האם יש לה דין נדה?

תשובה:

שלום וברכה

אין משמעות הלכתית למחזוריות של ההפרשות, השאלה היא האם מדובר בדם שמתישן לפני שהוא יוצא או שזה מראה טהור, וכדי להכריע בכך יש להראות לרב שיכריע. אני נוטה להאמין שיש נטייה לאדום במראה מסוג כזה.