נדר

שאלה:

שלום. כפי שסיפרתי בזמנו נדרתי נדר שלא הכנס לאינטרנט אךך זה היה דווקא אינטרנט רגיל. הלכתי לרב ליד הבית הוא אמר לי שתישתמש ברימון ולא צריך להתיר הורדתי רימון. אבל התוכנה שלהם לו פועלת טוב בפאלפון זה הרס לי תאינטרנט לגמרי.. בקיצור הורדתי אותהמהפלאפון התקנתי אינטרנט חסום מהחברה שאני עכשיו מישתמש בו זה אינטרנט חסום אין לי גישה לאתרים טמאים של תואבות.. עכשיו האים שאני עכששששיו באינטרנט אני עובר על הנדר.? פיסבוק ואינסטגרם אני יכול להיכנס יכול לצוץ שם כול מיני. תמונות אבל אני לו ניכנס. אבל בגדול זה נכשיו שאני עוברר על נדר או לו תודה רבה מראש

תשובה:

אם נדרת באופן כללי לא להכנס לאינטרנט לא מועילה חסימה, יש להתיר את הנדר.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בסמארטפון יש סינון של נטספארק, ואפשר להגדיר בו רמת הגנה לפי בחירה, אם אפשרות לחסום לגמרי יוטיוב פייסבוק ןכדומה.
    זה מה שיש לי וזה ב"ה חוסם מעולה עולה כ 180 שח לשנה אבל שווה כל שקל!!
    ישר כח גדול לרבנים החשובים על כל השובות הנפלאות, ממש כיף לי לקרא כאן ללמוד ולהחכים