חיוב בדיקה אצל אחות

שאלה:

רציתי לשאול אישה שנמצא בעד מראה אדום וכשהביאו לרב אמר שאם ,תבדק על ידי אחות וימצא דם מכה לא יפסול מראה זה (כמובן כשהיה 2 בדיקות נקיים של ראשון ושביעי) לאשה זה מאד לא נעים להבדק על ידי אחות אך אם לא תבדק תצטרך לסתור את הז' נקיים אם בעלה רוצה שתבדק האם חייבת מצד שיעבודה לבעלה להבדק תודה

תשובה:

שלום רב,,

מסברא נראה שהשיעבוד ההדדי שיש לבעל ולאישה בנושאים אלו, הוא בעצם בכפוף למקובל בחברה שהם נמצאים. והחריג צריך להתיישר עם הדרישה של האחר. אבל ברור לכל מבין שיש כאן רגשות לשני הצדדים, ושניהם צריכים להבין היטב אחד את השני ולקבל החלטה משותפת ולא בכפיה של מה חובת האחד כלפי השני.