לדווח שקר למוסד שמדווח שקר לעירייה

שאלה:

אשה שמפעילה חוגים בצהרון. והעיירה משלמת למוסד, והמוסד אליה. מה הדין כשלא הגיעה כמה פעמים מכיון שלא הרגישה טוב. המוסד לא מעונין לשלם ואילו לעיריה הם מדווחים כרגיל ומקבלים גם על ימים אלו. האם מותר לה לדווח על הימים שלא היתה בהם כאילו כן עבדה? מצד שקר או גזל.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אסור לדווח על הימים שלא עבדה. יש בכך גם איסור גזל וגם איסור שקר. מה שהמוסד גונב מהעירייה אינו הופך להיות רכושה של העובדת.

כמובן, שמגיעים לעובדת ימי מחלה ככל עובדת אחרת.