תשובה החלטית לעניין הורדת שירים מיוטיוב

שאלה:

שלום כבוד הרב!
רציתי לשאול לגבי הורדת שירים מיוטיוב האם זה גזל או לא ?
אני שמעתי דעות שאומרות שמותר ודעות שאומרות שאסור ..ואני כבר מבולבלת ולא יודעת למי להקשיב לכן רציתי לשאול פה האם מותר או לא…(ראיתי גם תשובות נוספות שכתבתם לאנשים ששאלו אבל עדיין לא הבנתי בסוף אם מותר או לא כי לאחד אמרתם מותר ולאחר אמרתם שזה תלוי …אז בבקשה תענו לי בפשטות האם מותר להוריד מיוטיוב שירים או לא ?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

התשובה אכן איננה החלטית וחד משמעית, לא מבחינה הלכתית ואף לא מבחינה משפטית. איננו יכולים לענות תשובה החלטית כאשר אין לנו תשובה כזאת.

לכן אנו מורים שבמידה וללא ההורדה היו קונים את הדיסק, זה ודאי לא מוסרי. ובמידה ובין כך לא היו קונים את הדיסק או מורידים את השיר תמורת תשלום, ניתן להקל.

מקורות:

עיין כאן.