כתם על עד הבעל

שאלה:

שלום הרב,
על גבי המגבת הלבנה מצאתי כתם עגול בגודל גריס שאינו נוטה לאדום, אלא זה כתם עכור כזה, דומה לחום שאין בו ממש, האמת זה נראה כמו משהו שאולי עבר כביסה ועדיין נשאר, לא יודע להגיד. לי זה לא נראה משהו שנוטה לאדום, אבל אולי אני לא מבין בזה. זה נמצא גם על המגבת שלי, אבל אולי אשתי השתמשה בה כי הן קרובות זו לזו. הראתי לאשתי היא אמרה שזה משהו אחר, ראיתי בנטע גבריאל שדרך כתם להיות עכור כמו לכלוך וצריך לשאול עליו. אני לא יודע אם העכור שהוא דיבר עליו זה מה שאני ראיתי, והוא גם כתב שם שספק חסרון ידיעה לא נחשב ספק. מה עושים?
איך אני יכול לדעת? מה, כל לכלוך אתחיל לרוץ להראות לרב (במיוחד אני שאני חרדתי)

תשובה:

שלום רב

כיון שאינו נוטה לאדום וגם יתכן שהוא בכלל ישן, אין צורך לחשוש.

אגב, אדם חרדתי עדיף שימנע מלבדוק את המגבות האלו, תשאיר את כל ענין הטהרה לאשתך. התורה אומרת "וספרה לה" כלומר בירור הטהרה והליך הביצוע הכל ביד האשה והיא המוסמכת והנאמנת בכך.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לפלא לי איך במחי יד אתם פוסקים בהלכות חמורות שצריכים ראיה, עליו להביא את המגבת אל הרב והרב יכריע לו האם בכזה מקרה בעתיד עליו לחשוש, בענינים אלו אין לפסוק בלי לראות את העד.