חששות מנדרים בחלומות

שאלה:

שלום מזה כבר כמה חודשים שאני מוטרדת ואף חרדה על נושא שבועות ונדרים הנושא מעסיק אותי במשך היום, בעבר עשיתי התרה על תפילות שנהגתי להתפלל, אבל לא מפסיקה לחשוב על נדרים וחוששת כל הזמן. ואז בא לי בחלום מכל מיני חלומות שאני מתפללת ומקבלת על עצמי דברים. אני מפחדת לישון בלילה שלא אחלום עוד חלומות על נדרים. האם אני אמורה להתייחס לחלומות? תודה.

תשובה:

שלום רב,

לכאורה אינך צריכה להתייחס לנדרים אלו כלל. נדר הבא בחלום אינו נחשב לנדר. אולם כתבו כמה מהפוסקים שבכל זאת צריכים התרה משום שאולי החלום הגיע כתוצאה מנדר שנעשה בפועל (ראה כאן). אולם הרושם בסיפור שלך הוא שהחלומות מגיעים מחששות וההטרדות הקיימים אצלך. ואולי הם באים כתוצאה מהנדר שאכן נדרת אבל גם התרת אותו. כלומר, ברור לי שגם אם תעשי מחר התרת נדרים, החלומות יופיעו שוב, ובאופן זה לא תצאי מהמצב הזה.

את פטורה לחלוטין מכל הנושא של נדרים, התורה לא מחייבת אדם על מעשים שאינם רצוניים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום
    יש לי קטע כפייתי , כאשר אני מתפללת שחרית אני חושבת על קבלות כמו להתפלל מנחה ולהגיד תיקון הכללי. ואז חוששת שאולי אמרתי את זה בפה .(ואני לא רוצה בזה) ואז החששות מתחילות שאולי קבלתי על עצמי .