הכנת ופל בלגי בחג

שאלה:

שלום,

האם בחג מותר להשתמש במכשיר וופל בלגי (כמו טוסטר של סנדביצים) על שעון שבת?
יש לציין שכשהמכשיר מגיע לחום מסויים נדלקת נורה. כשמכניסים את התערובת מחדש, לאחר כמות זמן ניכרת (כ-20 שניות) המכשיר מתקרר והנורה כבה.

תודה רבה
וחג שמח

תשובה:

שלום רב

אם אני מבין ממך נכון, הסיבה לכיבוי הנורה היא קירור המכשיר שנעשה מחמת נתינת הבלילה, ולכן נראה לכאורה להחמיר, אף שמדובר בגרמא, מחמת שיהוי הזמן וכו', אבל מדובר בפסיק רישא דניחא ליה ולא התירו גרם מלאכה בשבת ויום טוב אלא בהפסד מרובה כדברי הרמ"א הידועים בסי' שלד, וכאן אין כל טעם להתיר. אמנם אם ניתן יהיה להכניס את הבלילה לפני שהמכשיר מתחמם – בשלב הראשוני, כך שיתחמם ויתקרר מעצמו – אין איסור, אבל אני מבין שזה לא מעשי.

יום נעים.