ריסוק ירקות עלים בבלנדר – תולעים

שאלה:

שלום: האם מותר לרסק בבלנדר עלי סלרי (לא גוש קטיף) שנשטפו אבל לא נבדקו?

תשובה:

שלום רב,

חלילה לסמוך על כך. הטחינה מועילה רק בחיטים למשל שהכל נעשה קמח יבש ודק מאוד, כאן התולעים פשוט מסתובבות סביב הסכין של הבלנדר… אין הכרח שהן נטחנות…

בכשרות לא כדאי להתפשר, קונים מכשרות מהודרות ואוכלים בלב שקט.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בינתיים הוכנסו כמה ענפים שטופים אבל לא בדוקים לתוך סיר מרק המיועד לטחינה בבלנדר יד והתבשלו. מה לעשות? האם אפשר לטחון? (ברצוני לציין שאני אוכל עלים כאלו ע"י בדיקה ורק פעם אחת מצאתי חרק בתוך גבעול)

  2. אני לא הייתי אוכל. ומה שלא מצאת עד כה הוא משום שירקות עלים קטנים כמו פטרוזיליה כוסברה שמיר וכדומה אין דרך לבדוק… יש לקנות רק מגידול מיוחד.