לתרומות לחץ כאן

חרקים בבישול

שאלה:

שלום-לאחר בישול קטניות אחרי ברירה גיליתי חרקים קטנים מתים בתבשיל.מה דין התבשיל והאם הכלי נטרף? בתודה חנוך

תשובה:

שלום רב

את התבשיל אין לאכול, כיון שלא ניתן כרגע לברור אותו, אא"כ פשוט תפתח לשנים שעועית אחר שעועית… לא נשמע מעשי… אבל הכל לא נאסר, חרקים הם בגדר נותן טעם לפגם שאינם אוסרים את הכלים [זאת מלבד הנושא של ביטול הטעם בשישים [מה שלא מתיר את המאכל עצמו בגלל החשש לאכול חרקים שלמים שאינם בטלים כדין "בריה", אבל כן נכון לגבי הטעם שלהם].

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל