האם אדם שסובל יסורים מובטח לו גן עדן?

שאלה:

1. הספד לאבא גוסס. האם מותר?
2. האם אדם שסובל יסורין בב"ח חודשיים, זה יכול להבטיח לו גן עדן , אם מקבל באהבה? תודה.

תשובה:

שלום רב

אין כל בעיה לחשוב על ההספד.

אין ספק שיסורים בעולם הזה מכפרים מאוד ומפחיתים מעונשי העולם הבא, ואין גם ספק בכך שכל ישראל יש להם חלק לעולם הבא, לדעת אם הוא כיפר את כל חטאי העולם הזה והוא נכנס ישר לגן עדן, מי ידע? הכי חשוב לדעת שכאשר צאצאיו בעולם הזה מתחזקים במצוות ועושים מעשים טובים לעילוי נשמתו, הוא זוכה למלוא חופניים נחת ושכר על כך בעולם הבא.

בשורות טובות ושלא תדעו צער!