תיקון ליל שביעי של פסח

שאלה:

שלום

ראיתי בתי כנסת (ספרדיים בעיקר) שבליל שביעי של פסח לאחר תפילת ערבית אומרים סוג של תיקון. מה המקור למנהג ומה התוקף שלו.

ישר כח ומועדים לשמחה

תשובה:

שלום רב

מנהג זה אין לו שורש על פי קבלה, אבל נהגו בו בהרבה קהילות מכל קצוות הקשת היהודית, הוא מופיע בס' מנהגי ארץ ישראל סי' סז, בסידורו של רבי יעקב עמדין, כך היה המנהג במרוקו, וכן הובא בס' מנהגי פרנקפורט, ובס' יסוד ושורש העבודה, כלומר נהגו בו באשכנז ובספרד, חסידים ומתנגדים וכו'.

חג שמח.