האם מותר להשתמש בברז מים חמים בפסח?

שאלה:

בהמשך למה שכתבתם

שאסור להשתמש עם תמי 4 בפסח (במים חמים) משום שהמכשיר בלא טעם חמץ משום ניצוק. רציתי להבין איך מותר להשתמש במים חמים מהברז. הרי לפני פסח עירו מהברז על חמץ (בדרך כלל) ממים שהתבשלו בכלי ראשון (בויילר), והרי הברז בלע טעם חמץ. ועכשיו בפסח כאשר משתמש בברז במים חמים – מה בין זה לבין תמי 4. או שבאמת גם זה אסור?

תשובה:

שלום רב

בדרך כלל לא משתמשים בברז המים החמים לחום מים שהיד סולדת בו, בתמי 4 משתמשים ממש במים רותחים. אבל אמת שרבים נהגו לא להשתמש בפסח במים החמים בכלל וכן נהגו אצלנו, וזאת משום שהכיור בלוע בטעם חמץ והמים הרותחים פוגעים בו וחוזרים לתוך הכלי. לכן אגב גם נהגו לשים כיורי פלסטיק בתוך הכיור ולא להשאיר את החרס גלוי [ספרדים הקלו בכך מעט משום שלמנהג הספרדים יש שהקלו שניתן להכשיר את הכיור על ידי עירוי, אבל ודאי ההנהגה הראויה לצפות את הכיור או להניח בתוכו כיור פלסטיק]. כמו כן ראוי להגעיל את הברז בעירוי, על ידי ששופכים עליו מים רותחים, וגם מוציאים ממנו מים רותחים.

חג שמח.