אשתי עשתה ניתוח לקיצור קיבה. חוץ מכזית אחד של מצה – וגם זה בקושי – היא לא יכולה לאכול. כיצד תתנהג בליל הסדר, האם הכזית יהיה של "המוציא מצה", או של "אפיקומן", ומתי תאכל את המרור. כמובן שאינה יכולה לעשות "כורך".

תשובה:

שלום רב

אף שלשיטת רש"י ורשב"ם העיקר הוא האפיקומן, אין הלכה כך, ולהלכה העיקר הוא בעל אכילת מצה, שם תאכל כזית שלם בתוך השיעור הקצוב. בכורך ואפיקומן תיקח מעט מאוד מצה כשיעור זית שבזמנינו, בזה תרויח לפחות לדעת הסוברים שכך הוא השיעור, והובאו דבריהם בס' שיעורים של תורה בשם בעל הקהילות יעקב.

את המרור תאכל במרור שיעור כזית של חסה.

בריאות איתנה וחג שמח!