חיוב מעשר כספים – טבל

שאלה:

שלום רב,
בעניין מעשר כספים, האם יש שיטה בהלכה בה ישנו עיכוב בשימוש בכסף אשר לא הופרש ממנו מעשר כספים או שדין זה אינו מעכב הנאה מהכסף?
ובמידה ומעכב, האם לאותה שיטה מותר להנות ממאכלים וחפצים שנקנו מכסף שלא הופרש ממנו, גם אם ניתנו כמתנה מכיסו של אדם שלא הפריש?

תודה וחג שמח

תשובה:

שלום רב

אין כל מניעה בכסף, ובכל מקרה החישוב מעיקר הדין הוא שנתי, ולא כל הכנסה צריך להפריש מיד, אלא שמומלץ לעשות כך כדי שלא לטעות בחישוב וכדי שהעומס לא יהיה גדול מידי.

מקורות:

ראה כאן על גדרי החיוב.