מעשר כספים ממתנות – המשך

שלום כבוד הרב,
אני ב"ה קיבלתי על עצמי לקיים מצוות מעשר כספים.
אם אני המשפחה מביאה לי כסף לשלם לדוגמא על נסיעות באוטובוס או כסף לבגדים או צרכים אחרים, האם צריך לעשר מזה ?
וכן, לפעמים דוד שלי מביא לי לנסוע באוטו שלו והוא גם מביא לי כסף כדי לשלם דלק, הם צריך לעשר מזה או שזה נחשב ככסף למטרה מסוימת ?

תודה רבה !!!

תשובה:

זה בהחלט כסף למטרה מסוימת. כאשר ההורים נותנים כסף לנסיעה, הם לא מעונינים שתשתמשי בזה לצרכים אחרים, זה חלק מכלכלת הבית, לגבי הדוד זה קצת תלוי בסיטואציה וקשה לי להשיב.