השבת אבדה – לקיחת חפץ שנאבד בלי סימן על סמך אומדנא

שלום וברכה – לכבוד הרבנים שליט"א
נאבד לי צעיף שחור ,וסמוך לזמן שנאבד לי מצאתי באחד מהבתי כנסיות שאני לומד-מתפלל סביב המקום בו אני יושב צעיף שיכול להתאים , אבל אין לי סימן , מאז הוא נשאר בבית כנסת עד היום הזה
השאלה היא האם אני יכול לקחת אותו על סמך זה :
שהוא היה בהתחלה באזור בו אני יושב , סמוך לזמן שהוא נאבד לי , ושאף אחד לו לקח אותו כמה שבועות
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

כייוון שבהתאם לדרגת השימור של בית כנסת אין הדרך להשאיר שם דברים בכוונה כמה שבועות (חוץ מאשר במתלים) ואם מאן דהוא שכח את הצעיף שלו ומתכוון לשוב למקום לקחת הוא עושה את זה תוך שבוע שבועיים ואם לא עשה כן אז או שהתייאש או שמפקיר ומותר לקחת את הצעיף.