אשת ישראל שהתגיירה ונישאו בזמן נדתה – יחוד

אדם שהיה עם גויה [שכב איתה] ואחר כך התגיירה ובא להתחתן איתה ונהייתה נדה והחופה חופת נדה, האם מותרים ביחוד כיון שכבר היה איתה ואין יצרו תוקפו, או אסורים?

תשובה:

שלום רב

שאלה מענינת. למעשה בפוסקים יש שאלה דומה לגבי המחזיר גרושתו, ונישאו בשעה שהיתה נדה, וראה ט"ז וסדרי טהרה בסוף סי' קצב שמותר להם להתייחד יחד, לכן נראה שאם ממש חיו יחד בגיותה ודאי יש לסמוך על כך להקל, אין הבדל בין מחזיר גרושתו לנדון זה, אבל אם רק בא עליה פעם בעבר הרחוק, יש להחמיר.

ערב טוב.