דם מפצע בשבעה נקיים

שלום רב,

ביום השלישי לבדיקה ראיתי דם בעד הבדיקה, עשיתי שוב בדיקה באותו יום וראיתי שהדם נמצא רק במקום מסויים וככל שנוגעים שם נהיה יותר דם – כנראה פצע
האם אפשר לתלות את הדם בפצע ולהמשיך בשבעה נקיים?

יש לציין שזה קורה לי כל פעם מחדש (וברור לי שזה לא מחזור וכנראה זה פצע שנפתח כל פעם מחדש, הייתי לפני שנה וחצי אצל רופאה שאמרה שכנראה זה פצע)

תשובה:

שלום רב

במקרה כזה יש לפנות לאחות טהרה מוסמכת של מכון פועה וכדומה, אני משוכנע שיש כזו באיזור מגורייך, חפשי באתר שלהם או שאלי את הרב המקומי. לא ניתן לתלות בפצע בלי שאכן מוודאים שהוא קיים. לאחר שיתברר שהוא קיים, תוכלי לשאול את האחות לפי מומחיותה כמה זמן תוכלי לתלות בו בודאי. כמו כן, יש דרכים לטפל בפצע הזה, התעניני אצלה [במקרים חמורים על ידי צריבה, במקרים קלים יש צורך בויטמין a].

בהצלחה