ישנה על מטתו בימי נדה

שלום להרב,

שאלה: מעשה באחד שהתינוק השתין הרבה במטת אשתו בלילה בעת שהיא החליפה החיתול, והרי כשחיתלה התינוק כבר היה ישן טוב ואם היתה מחליפה הכיסוי המטת ובגדי המטה וכו' היה אמור לגרום רעש ולהתעורר התינוק, וכל הורים יועדים כשמטפלים בילדים קטנים שלפעמים קשה מאוד לעזור התינוק לחזור לישון כשהוא התעורר כבר, לפיכך הבעל אמר לה שלא תדאג ושתישן במטתו הלילה והוא ישן במזרן שלקח מן חדר אורח וששם ברצפה בצד מטת התינוק.

עתה השאלה היא האם הוא יכול להשתמש במטתו אחרי שאשתו כבר ישנה בה, והחליפה וסדרה מטתה או יש בזה בעיה של מטת נידה כיון שנתן לה לישון וישנה בה?

ץתודה ברכה והצלחה

תשובה:

שלום רב

אין בעיה לבעל לישון שם כיון שהמיטה אדרבה מיוחדת לו, אבל היה אסור לאשה לישון שם! כיון שהוא רואה אותה בכך, ראה ט"ז סי קצה ס"ק ו סד"ט שם ס"ק יא ופת"ש ס"ק ח. יתירה מזו, מיטה שאינה מיוחדת לאף אחד, אלא שלפעמים האשה ישנה שם ולפעמים האיש, מותר לשניהם לישון שם בזה אחר זה.