האם צריך לפרוש בעונה בינונית כשיש נוברינג?

מה עושים כשיש המצאי מניעה נוברינג בעונה בינונית (30-31) ובעונה לא זוכרת את שמה מס' הימים בין מחזור למחזור? האם צריך לפרוש??? אשמח לתשובה מהירה!

תשובה:

שלום רב

הנוברינג לא משפיעה על כל אשה במידה שווה. לכן אם הוחזקת שבזמן שההתקן קיים אין ווסת בכלל, לא צריך לחשוש לעונה בינונית ולהפלגה וחודש, אלא רק לאחר הוצאתו או הפסקת ההורמונים יש לחשוש לפי הרגילות לבוא הוסת, אבל אם יש מעט וסת עם ההתקן, אף שאינה וסת רגילה, יש לחשוש לעונות אלו.

בהצלחה