חגיגת בת מצוה מקום שפתוח בשבת

ביתי תחגוג א"יה בת מצווה השנה. היא ילדה שאוהבת מאוד חיות ורוצה לחגוג עם חברותיה בספארי הבעיה שהמקום פתוח בשבתות. לגבי האוכל הוא כשר אך אין תעודה כי פתוח בשבת.אני יכולה להזמין קטרינג כשר למקום.
אני יודעת שזה לא מתאים לחגוג במקום שפתוח בשבת אך האם יש עם זה בעיה הלכתית?

תשובה:

שלום רב

כאשר אין לך מקום דומה שאינו פתוח בשבת אין בכך איסור, אבל לגבי האוכל אין לסמוך בשום אופן על מקום ללא תעודה מכשרות מוסמכת ומהודרת, אין כשר בלי תעודה. כשרות זה דבר מאוד מורכב, ועם כל הרצון הטוב של האנשים הם עלולים להכשל על ימין ועל שמאל.

מזל טוב ורוב נחת.