סידור התקן מירנה בשבעה נקיים

שלום רב, שמי מלאני ואני שומרת טהרה. יש לי התקן מירנה כבר שנה ובחודשיים האחרונות קיבלתי וסת כל שלושה שבועות ביום רביעי שבוע שעבר עשיתי הפסק טהרה וביום רביעי האחרון היום בו הייתי אמורה לטבול במקווה היה לי תור לרופאת נקים לבירור בבדיקה שהיא ערכה היא מצאה שההתקן ירד מעט למעלה והחליטה לדחוף אותו פנימה כתוצאה מכך היה לי דימום מצוואר הרחם (הרופאה היא רופאה במגזר החרדי ואמרה אל תדאגי זה רק מצוואר הרחם) חזרתי הבייתה והייתי בטוחה שאני טמאה ואסור לטבול ולא טבלתי עד היום, האם אני יכולה לטבול או שעליי להמתין שוב שבעה נקיים. כמובן שלא היה לי דימום נוסף?
בנוסף היא אמרה שיתכן שמשכתי את ההתקן עם הבדי עד בזמן הבדיקה מה עליי לעשות?
תודה ושבת שלום

תשובה:

שלום רב

הכנסת התקן בעצמה אוסרת, כיון שהיא נזקקת לפתיחת הרחם, ויש כלל שאין פתיחה בלא דם, אני פשוט לא מבין כל כך את ההליך שבו היא השתמשה, הדימום שנעשה בצואר אינו בעיה, אבל האם היא הוציאה את ההתקן והכניסה שוב? תשאלי אותה מה היא בדיוק עשתה כדי שנדע אם עצם הטיפול אינו אוסר.