טבילת גבר במקוה לאחר ניתוח

שלום הרב.
עשיתי ניתוח לפני 5 ימים ניתוח אבצס ועדיין יש לי הפרשות מעטות במיקום הניתוח. ברוך ה משדל לטבול כל יום וכעת צר לי מאוד שאני לא יכול לטבול. מה לעשות?לטבול או לחלופין יש פתרון אחר?
תודה

תשובה:

שלום רב

אני מבין שאנחנו מדברים על טבילת גברים. טבילה זו כיון שאין בה שום חיוב תמתין עד שתחלים לגמרי. אם אם אתה יכול להתקלח כרגיל, יש סוברים שהמקלחת יכולה להחשב כתשעה קבין המועילים לטבילת בעל קרי, ראה בשו”ת שבט הלוי (ח”א סי’ כד) שהאריך בזה ומסקנתו שיועיל גם ע”י מקלחת. כך גם בשו”ת מנחת יצחק (ח”ד סי’ כא) ושם ציין לכמות תשעה קבין, בין 16 ליטר לכל הפחות, עד 32 ליטר לכל היותר. אבל שוב, אם הטבילה היא גם לא לקרי אלא לתוספת טהרה, לא צריך עכשיו.

רפואה שלמה.