מציאת שטר כסף ברשות הרבים

שלום רב,
מצאתי שטר כסף ליד מכונה אוטומטית לתשלום בחניון בקניון, כאשר מצאתי את השטר היה אדם שבדיוק שילם ופשוט הרמתי את הכסף והמשכתי כי זכרתי שבכסף אין סימנים וזה יכול להיות שייך לכל אחד.
אם הייתי שואל אותו אם זה שלו הוא יכל להגיד לי "כן כן" אך לא הייתי יכול לדעת שזה באמת שייך לו…
לאחר מכן כשהגעתי לרכב הסתכלתי והשטר היה מקופל אולי זה סוג של סימן ואולי לא אני לא יודע, הבעיה היא שגם לא ראיתי מי אותו אדם ככה שאין לי דרך איך להשיב אותו.
מה עליי לעשות?

תודה מראש.

תשובה:

שלום רב,

הכסף שלך כל עוד לא ראית אותו נופל מאותו בן אדם. אנו פוסקים כפי שאמר ר' יצחק בתחילת פרק אלו מציאות שאדם עשוי למשמש בכיסו בכל שעה, ולכן זה נחשב שמצאת את זה לאחר ייאוש.