שימשה וזמן קצר אחר כך ראתה דם

אם אשה ראתה יום לפני שחשבה שהמחזור יגיע ובעצם פורשת יום קודם תאריך הההפלגה הרי שכאן לא פפרשה יום לפני . האם אין כאן בעיה . איך אפשר לדעת שהיתה טהורה אולימ התחיל משהו ולא ראתה או לא ששמה לב .למשל הוסת היה אמור להגיע ביום שני והגיע ביום ראשון ובמוצאי שבת היו ביחד . תודה

תשובה:

שלום רב

ביהדות יש דבר שנקרא "חזקה", כלומר, כיון שהאשה היתה טהורה, גם אם אחר כך ראתה דם יש לנו להחזיק שראיית הדם היתה כמה שיותר מאוחר, ואין סיבה לחשוב שהדבר אירע שכעוד היו יחד במוצאי שבת. מלבד זאת, גם אם היו יחד וראתה שבאותה שעה כבר היתה נדה, כיון שנהגו כדין ולא היו חייבים לפרוש באותה שעה, זה נחשב אונס ולא צריכים כפרה, ראה רמ"א בסוף סימן קפה.

יום נעים.