טבילה לפני החתונה

בס"ד,
שלו' ,
כלה "מתחזקת" רוצה להקדים את הטבילה ליומיים לפני החתונה כדי לעשות לו ערב הפרשת חלה עם רבנית שלא יתאפשר אם תטבול בלילה לפני החתונה.
מה הדין לטבילה יומיים לפני חתונה ?

תשובה:

שלום רב

אם תספיק לעשות שבעה נקיים עד אז אין בעיה, עד ארבעה ימים בשעת הצורך ניתן להקדים [אף שעדיף להסמיך לחתונה], אלא שלאחר מכן תעשה בדיקה ביום שלמחרת מחשש דם חימוד. אבל אם לא תסיים שבעה נקיים אין כל היתר לטבול באמצע שבעה נקיים. ראה רמ"א סי' קצב סעי' ב.

מזל טוב.