ייחוד עם ילדה כשבתו בבית

בס"ד

שלום רב,

האם ילדה בת שש יכולה להתייחד במשך היום עם דוד שלה דרך נשואים כאשר נמצאת בבית גם בתו של הדוד (בת דודה של הילדה, הנשמרת) בת שמונה?

שיקולים: האם הבת דודה (השומרת) נחשבת כשומרת או היא נחשבת כנוגעת בדבר עקב הקירבה לדוד (אביה)?

תודה מראש.

תשובה:

שלום רב

אדרבה, זה שהיא בתו של הדוד היא עצמה הסיבה לכך שהדבר מותר, אילו היו זרות זו לזו זו היתה בעיה…

ראה כאן בהרחבה.

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. אבל לאישה האיסור שייך בכל הגברים, כולל קרובי משפחה חוץ מהקרובים ביותר שהם: י
    אביה, סבא, סבא רבה, בנה, נכדה ונינה ואחיה. והדוד אינו בתוכם, הוא דוד דרך נשואים, בעלה של דודה, אחות של אמה.

  2. תודה אבל העניין אינו כל כך פשוט.

    יש פוסקים שהסתפקו ונשארו בספק. החיד"א מחמיר בזה מהסיבה שמא בתו תחפה עליו. ויש שמקילים ומחבים את בתו כשומרת.

    ה'ציץ אליעזר' נוטה יותר לדעת המקילים, ובפרט במקום שהייחוד אינו אסור אלא מדרבנן. (ויש מחלוקת אם איסור ייחוד איתה הוא מדאורייתא). (ציץ אלעזר חלק ו' סימן מ' קונטרס איסורי ייחוד פרק י"ד)