ייחוד לאחר העראה בלבד

שלום וברכה,
איזו רמה של חיבור נדרשת בביאה הראשונה על מנת שלא יהיה איסור ייחוד במקרה שהאשה תקבל וסת?
במידה והיתה העראה והאשה לא ראתה דם בתולים, אך יצא זרע, האם האשה נאסרת?

תשובה:

שלום רב

אין כל איסור ייחוד. אלא שבפעם הראשונה שיבוא עליה אחר שתטהר ותראה דם בתולים היא כמובן נאסרת כדין כלה. כשלא בא עליה בכלל הוראת הגרש"ז אויערבך היתה שאם היו יחד שלוש לילות, אף שלא הצליח לבוא עליה שוב אין בעיה של ייחוד.

ראה שו"ע סי' קצג סעיף א.

מזל טוב ושיזכו לבנות בית נאמן בישראל!