נישואין אזרחיים וגיור

לפני יותר מארבע שנים התחתנו אני ואשתי בנישואין אזרחיים(הבטיחה להתגייר מיד לאחר קבלת ת.ז.) אני מישראל ואשתי מרוסיה. גרנו בישראל ולקשר נוספו 2 ילדים מקסימים. לאחרונה לאחר פיצוץ חריף שגם ההורים ואחים נפגעו(בקשר עצמו היה קשה מאוד, האישה סבלה מדיכאון אחר לידה), חזרה האשה עם הילדים לרוסיה. ואילו אני נותרתי לבד בארץ, ללא אפשרות לראות הילדים. שנינו מאוד רוצים לשקם את הקשר, לטובתנו(היה ויש לנו עדיין אהבה ) ולטובת הילדים.
מה עלינו לעשות? האם עלי לגשת לרב פוסק? האם לקבל זאת כגזרה משמיים ולשכוח ממנה ומהילדים?
אציין שוב, האשה מוכנה להתגייר ואפילו להחליף את שמה.

תשובה:

שלום רב,

לא די בכך שהאישה מוכנה להתגייר ואף להחליף את שמה. השם אינו קובע בהליך הגיור. הפרט החשוב ביותר בהליך הגיור הוא עצם הרצינות שלה לקבל עול מצוות. האם היא מוכנה לכך, האם היא מוכנה לשמור שבת לאכול כשרות ושאר המצוות. אם כן, ודאי שיש ענין שהיא תתגייר. אבל אם לא, עליך לקבל החלטה להתנתק ממנה, אתה יכול לשמור על קשר עם הילדים (למרות שעל פי ההלכה הילדים הללו לא נחשבים לילדים שלך, אבל ברור שהקשר הנפשי והרגשי עם הילדים קיים בכל מקרה). אבל במקרה כזה אסור שיהיה לך עדיין קשר איתה, כי כל תוקפו של הגיור תלוי ברצינותה.

שיהיה לך הרבה הצלחה