תפילה בלא כוונה או לא להתפלל?

עדיף להתפלל עם פיז'מה או לא להתפלל בכלל? עוד משהו, עדיף להתפלל בלי להתכוון או לא להתפלל? (לפעמים אני לא מרגישה שאני מסוגלת להגיד את המילים של התפילה אז אני מתפללת בכוח וחושבת על כל דבר חוץ מעל המילים של התפילה)
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

בודאי חובה להתפלל בשני האופנים, התפילה היא חובה ובכל אופן בו יוצאים ידי חובה בדיעבד יש להתפלל [למעט מקרה נדיר של אדם שאין לו בגדים מלבד בגד ים תחתון, שאף שבדיעבד יוצא ידי חובתו אין לו להתפלל שמונה עשרה אלא רק את שאר חלקי התפילה, ראה ביאור הלכה סי' צב]. אבל כמובן שהקדוש ברוך הוא מצפה מאיתנו לקצת מאמץ…

אגב בפסוק ראשון של שמע וברכה ראשונה של שמונה עשרה הכוונה מעכבת.