אשה נכה בימי נידה – סיוע הבעל

אשה נכה הזקוקה לעזרת בעלה במקלחת בלבוש וכד'
מה תעשה בזמן נידתה ?

תשובה:

שלום רב

זו בהחלט בעיה, ויש לדאוג לאיזו אשה שתטפל בה בימים אלו. לדעת השו"ע בסי' קצה סעי' טז זה איסור גמור בכל מצב שהבעל ישמש אותה, ולדעת הרמ"א שם בשעת הדחק גדול יש להקל כשהיא חולה [וגם לדעתו יש לכתחילה לשכור משרתת וכדומה, ראה שו"ת הרדב"ז ח"ד סי' ב]. אבל נראה שכאן גם הרמ"א יודה לאיסור, שהרי היא במצב הרגיל שלה שבו יש לחוש שיגיעו לידי קירבה, בשונה מאשה חולה שבעצם מצבה אינו מאפשר כל כך קיום יחסים.

גם במצב של אונס וכדומה ולדעת הרמ"א, כגון שיש אשה שמטפלת בה והיא לא נמצאת כרגע ויש הכרח לבעל לעשות זאת, יעשה זאת על ידי הפסק בגד, כפפה וכדומה, ראה פתחי תשובה שם.

רפואה שלמה!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שאלה
    מה לגבי מצב לא צפוי – האשה נפלה ברחוב ונקעה רגל וצרכה סיוע ללכת ואין הפסק בגד.
    מה לגבי אשה חולה בבית שצרכה תמיכה ללכת?